Főoldal / Sertés ételek / Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 1 kiló lapocka
  • 25 deka zöldborsó
  • majoranna
  • bors
  • csemegeuborka
  • piros paprika
  • paprika paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • olaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az olajat felhevítem, és az apró kockákra vágott, megmosott húst az olajba teszem. Jól átforgatom hogy kicsit kifehéredjen, majd hozzáadom az összeaprított fokhagymát, sót, borsot, majoránnát, és egy kis kanál pirospaprikát.

Kevés vízzel felöntöm, majd fedővel lefedem és főzöm. Ha a víz elpárolog, pótolni kell.

Amikor már majdnem készre főtt a hús, hozzáöntöm a borsót, az apró kockára és csíkokra vágott paradicsomot, paprikát, valamint a kockára vágott savanyú uborkát.

Készre főzöm, úgy hogy csak kevés szaftja maradjon. Nálunk a brassói aprópecsenye, sült burgonyával, kovászos uborkával kerül a tányérra.

Tipp / megjegyzés:
A brassói aprópecsenye sokunk kedvenc étele. Régebben jellemzően disznó húsból készült, de manapság egyre közkedveltebb a csirke, vagy pulykamellből készített változata is.
A brassói aprópecsenye tálalható a körettel összekeverve, (sült burgonya) illetve külön a burgonya mellé halmozva. (Ízlés szerint)

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére