Főoldal / Szárnyas Ételek / Mézes szójaszószos csirke

Mézes szójaszószos csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Mézes szójaszószos csirke

Mézes szójaszószos csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 nagy csirkemell (bőr nélküli, csontos)
  • vagy
  • 8-10 db alsó/felső csirkecomb

A mázhoz:

  • 0,5 dl méz
  • 75 ml szójaszósz
  • 7,5 g frissen őrölt fekete bors
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 15 g reszelt gyömbér
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A máz hozzávalóit egy tálkában alaposan összekeverjük.

Egy sütőzacskóba öntjük, majd hozzáadjuk a tetszőleges csirke darabokat és alaposan összeforgatjuk. Így a zacskóval együtt betesszük a hűtőbe és hagyjuk pácolódni 2-3 órát vagy egy egész éjszakát.

A bepácolt csirkedarabokat vegyük ki a zacskóból és sorakoztassuk egy sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 190 fokon kb. 45 percig vagy amíg a csirke teljesen átsül.

A zacskóban maradt pácot öntsük egy kisebb lábosba és melegítsük a tűzhelyen alacsony fokozaton és kenegessük vele a sülő hús tetejét kb 10 percenként.

A kész mézes szójaszószos csirkét ízlés szerinti salátával és rizzsel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére