Főoldal / Levesek / Palócleves

Palócleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Palócleves

Palócleves

Hozzávalók:

  • 60dkg sertéscomb
  • 40dkg vágott zöldbab
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 2-3 db sárgarépa
  • 4 szem burgonya
  • 1 db paprika
  • 1db paradicsom
  • 2 babérlevél
  • Só,bors,pirospaprika
  • 2dl tejföl
  • 1ek liszt
  • 3gerezd fokhagyma
  • 1/2csokor kapor
  • 2 ek. zsiradék (olaj vagy zsír)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, egy mély fazékban a zsíron üvegesre dinszteljük.
Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres.
Rádobjuk a megtisztított, kockára vágott húst, a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.(ha szükséges kevés vizet öntünk alá)

A felkockázott krumplit feltesszük sós vízben főni a babérlevelekkel, úgy, hogy a víz éppen hogy ellepje. Nem kell teljesen puhára, csak félpuhára, mert együtt is kell még főnie a többi hozzávalóval.

Egy lábosban enyhén sós vízben, majdnem készre főzzük a zöldbabot.

Ha a pörkölt készen van, hozzáadjuk a karikákra vágott fehér és sárga répát,és felöntjük kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
Ha a répa félig megpuhult hozzáöntjük a krumplit és a zöldbabot is annyi főzővízzel amennyi levest szeretnénk. Együtt főzzük, míg minden hozzávaló megpuhul. (ha a leve elpárologna vízzel pótoljuk)

A tejfölt elkeverjük a liszttel, és ha a leves újraforrt, hozzáöntjük.(hőkiegyenlítéssel csináljuk, úgy, hogy előbb a meleg levesből egy keveset a lisztes tejfölhöz keverünk)

Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és a fokhagymát, és még 5percig főzzük alacsony lángon.

Jó étvágyat kívánok!

Palócleves 4.43/5 (7 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére