Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Kaszinótojás

Kaszinótojás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kaszinótojás

Kaszinotojás

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 1 kávéskanál mustár
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 3 evőkanál majonéz
  • só, bors
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat vízben keményre főzzük. (forrástól számítva 10 perc alatt)
Megpucoljuk, és félbevágjuk őket.
A sárgájukat kiszedjük a fehérjéből.

A még langyos tojás sárgákhoz hozzákeverjük a mustárt, a puha vajat, a majonézt, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
A tojássárgás krémet visszatöltjük a tojásokba,  majd lila hagymával, újhagymával díszítjük.

Tipp / megjegyzés:

Ízlés szerinti  majonézes salátával (francia saláta, kukorica saláta….) tálaljuk.

A kaszinótojás az egyik legkedveltebb hideg étel szilveszterkor, de ízletes hidegtálak készíthetőek húsvétra vagy baráti összejövetelekre is.

Sűrű tartármártással leöntve is tálalhatjuk.

Ha nincs kedvünk a tűzhely mellett állni,mini szendvicsekkel, hidegtálakkal is készülhetünk egy egy összejövetelre. Arra viszont nem árt vigyázni, hogy fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Eltarthatósága hűtőben kb 2 nap, így fogyasztás előtt maximum 1 nappal célszerű elkészíteni.

Kaszinótojás 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére