Főoldal / Szárnyas Ételek / Négysajtos kukoricás csirkemell

Négysajtos kukoricás csirkemell

Négysajtos kukoricás csirkemell

Négy sajtos kukoricás csirkemell

 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg Pannónia sajt
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 kis tejföl
  • 1 kis dobozos főzőtejszín
  • Só-bors-bazsalikom

 

Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben, kevés olajat hevítünk, majd fehéredésig pirítjuk benne a csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk. A húst egy tűzálló tálba, vagy egy mélyebb tepsibe borítjuk.

A sajtokat lereszeljük, és összekeverjük a juhtúróval, a tejföllel és a tejszínnel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a lecsepegtetett kukoricakonzervet, majd hozzáadjuk a bazsalikomot és elkeverjük.

A masszát a csirkére öntjük, majd alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük míg a massza kezd megszilárdulni, majd a fóliát levéve pirosra sütjük a tetejét.

Mellé rizs, vagy burgonya köretet készítünk.

Jó étvágyat kívánok!

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére