Főoldal / Desszertek / Somlói kocka Renáta konyhájából

Somlói kocka Renáta konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Somlói kocka Renáta konyhájából

Somlói kocka Renáta konyhájából

Hozzávalók:

A sárga piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek. liszt
  • 4 ek. cukor
  • 6 g sütőpor

A barna piskótához:

  • 4 db tojás
  • 3 ek. liszt
  • 1 ek. kakaó
  • 4 ek. cukor
  • 6 g sütőpor

A vaníliás pudinghoz:

  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek. cukor

A csokoládés pudinghoz:

  • 40 g csokoládés pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek. cukor

A tetejére:

  • 5 dl Hulala tejszín

Az öntethez:

  • 1 ek. cukor
  • 2 ek. kakaópor
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szokásos módon piskótákat sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük.

Ha elkészültek a piskóták és a pudingok, jöhet az összeállítás. A kakaós piskótára rákenjük a vaníliás pudingot. Erre jön a sárga tészta és a csokoládépuding.

A habtejszínt a keményre felverjük, majd sütemény tetejére kenjük.

Az öntethez a cukrot, a kakaóporral és 1-2 evőkanál vízzel addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Ezt csorgatjuk a tetejére, és hűtőbe tesszük.

Majd pár óra múlva már szeletelhető is.

Értékeld a receptet

Kovácsné Tóka Renáta (13 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére