Főoldal / Desszertek / Hatlapos szelet

Hatlapos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hatlapos szelet

Hatlapos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 8 dkg zsír
  • 10 dkg porcukor
  • 20 g szalalkáli
  • 2 dl tej

A krémhez:

  • 35 dkg cukor
  • 1 liter tej
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 6 ek. finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet a zsírral, és a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk.
Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre.
A tésztát 6 felé vágjuk. Cipókba gyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük 8-10 perc alatt 200 fokon (gázsütő). (Vigyázat, hamar megsülnek!)

Elkészítjük a krémet: a tej 3/4 részét a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A lisztet a kakaóval és a megmaradt tejjel simára keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük. Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a tűzről levesszük, a fele vajat elkeverjük benne és melegen a hat lapon egyenként eloszlatjuk, majd a lapokat egymásra rakjuk.
A tetejét a megmaradt felolvasztott vajjal megkenjük és porcukorral meghintjük.
Hideg helyen egy napig pihentetjük és csak másnap szeleteljük fel.

Akár csokoládéval is bevonhatjuk a tetejét!

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (41 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére