Főoldal / Desszertek / Lekváros-kókuszos piskóta

Lekváros-kókuszos piskóta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lekváros-kókuszos piskóta

Lekváros-kókuszos piskóta

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A töltelékekhez:

  • 25 dkg baracklekvár
  • 0,5 l tej
  • 10 dkg búzadara
  • 1 cs.vaníliás cukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Kettéválasztjuk a megmosott tojásokat. Egy mély tálban kemény habot verünk a fehérjéből, majd belekeverjük a tojás sárgáját is.

A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, a lisztet a sütőporral. Először a cukrot adjuk hozzá a tojásmasszához, majd lassú keverés mellett a lisztet.
Óvatosan elkeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a massza felét.

A másik felébe belekeverjük a kakaóport és ezt is papírral bélelt tepsibe tesszük. Mindkettőt elsimítjuk és külön-külön megsütjük. Előmelegített sütőben 10 percig nagy lángon sütjük. Ekkor nem szabad a sütőajtót kinyitni. Majd takarékra vesszük a lángot és ott is még sütjük 10-15 percet. Szép aranysárgának kell lenniük.

Ha kivettük rögtön egy konyharuhára borítjuk és papírral együtt feltekerjük. A ruhában hagyjuk kihűlni.

Ez alatt elkészítjük a tölteléket.

A lekvárt 1 evőkanál vízzel elkeverjük, hogy híg legyen.

A tejet egy lábasban feltesszük forrni és belekeverjük a búzadarát. Kevergetés mellett főzzük, majd takarékra tesszük a lángot és beletesszük a vaníliával összekevert kristálycukrot. Folyamatos keverés mellett tovább főzzük, krém állagúra. Levesszük a tűzről és kihűtjük, majd belekeverjük a margarint és kókuszreszeléket.

Kitekerjük a tésztákat és lehúzzuk róluk a sütőpapírt. Megfordítjuk és megkenjük a sárga piskótát lekvárral, a kakaós piskótát a tejbegrízes krémmel és feltekerjük őket.
Meghintjük porcukorral és 1-2 órát pihentetjük, mielőtt felszeljük.

Mentés

Lekváros-kókuszos piskóta 5.00/5 (1 értékelés)

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben. Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása. Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben. Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére