Főoldal / Főzelékek / Paradicsomos krumpli

Paradicsomos krumpli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paradicsomos krumpli

Paradicsomos krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 üveg sűrített paradicsom
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 ek liszt
  • 2-3 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 mk só
  • cukor
  • víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, és vékonyan felkarikázzuk. Tegyük egy lábosba és öntsük fel annyi vízzel hogy jól ellepje.

Ezután öntsük hozzá a sűrített paradicsomot, majd adjuk hozzá a sót, ízlés szerint cukrot, az őrölt köményt, az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet, és az összekötött zellerzöldet. Forraljuk fel, és a lángot mérsékelve főzzük puhára a krumplit. Ha megfőtt, vegyük ki belőle a zellerzöldet. (közben kóstoljuk, és ha szükséges még cukorral ízesítsük)

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és készítsünk világos zsemleszínű rántást. Ezután vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a pirospaprikát, és hagyjuk langyosra hűlni.

A langyosra hűlt rántást, keverjük simára egy kevés vízzel, majd öntsük hozzá a forrásban lévő krumplihoz. Ezután óvatosan kevergetve, addig főzzük még kellően besűrűsödik.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerinti feltéttel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére