Főoldal / Vegetáriánus / Édesburgonya röszti joghurtos mártogatóssal

Édesburgonya röszti joghurtos mártogatóssal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Édesburgonya röszti joghurtos mártogatóssal

Édesburgonya röszti joghurtos mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb édesburgonya (kb. 50 dkg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. só
  • 1 kk. bors
  • 1 csokor petrezselyem (elhagyható)
  • 2 db tojás
  • 4 ek. liszt

A sütéshez:

  • olaj

A joghurtos öntethez:

  • 2-3 dl görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. só
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az édesburgonyát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és alaposan besózzuk. Állni hagyjuk 15-20 percet.

Elkészítjük a joghurtos mártogatóst. A joghurtot a zúzott fokhagymával és a sóval elkeverjük, ha szeretnénk egy kis borssal is ízesíthetjük.

A besózott édesburgonyát jó erősen kinyomkodjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges víztől. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Mehet bele a finomra vágott petrezselyem, a zúzott fokhagyma, só és bors. Jól összedolgozzuk, majd a kezünkkel korongokat formázunk a masszából és a serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalukon szép aranybarnára sütjük.

A kisült rösztiket a joghurtos mártogatóssal kínáljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (645 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére