Házi krémes Edit konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, két egyforma cipót készítünk, és hűtőbe tesszük akár 1-2 órára is, mert így könnyebb lesz vele dolgozni a nyújtásnál.
Olyan nagy gáztepsit használjunk (vagy egy közepes méretűt), amelynek van mélysége.
Sütőpapíron kinyújtjuk külön-külön a tésztát két lapban. Kicsit nagyobbra, mint a tepsi alja, ugyanis sülés közben kissé összeugrik a tészta.
A papírral együtt ráemeljük a megfordított tepsire, és előmelegített sütőben, 180 fokon kisütjük őket, értelemszerűen ezt is külön-külön.
(A kinyújtott nyers lapot villával szurkáljuk meg, mert a tészta a sütés folyamán felpúposodhat. Egy kicsit így is felpúposodik, de ez a tészta jellegénél fogva történik.)
Gyorsan sül, kb.10- 15 perc alatt, amikor pirosodik a teteje, akkor jó. A megsült lapok közül a szebbiket még melegen négyzetekre vágjuk.
A krémhez a pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet hozzáadjuk és felfőzzük.
Állandó keverést igényel,vigyázzunk, hogy ne égjen le.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral elektromos habverővel elkezdjük verni, majd vízgőzre téve kemény habbá verjük. A felfőzött pudingos krémbe forgatjuk kis adagokban.
A tűzre visszatesszük és kézi habverővel simára keverjük 1-2 perc alatt.
Abba a tepsibe,amin sütöttük a lapokat, belehelyezzük az egyben hagyott lapot, majd rásimítjuk a vaníliás krémet.
A tetejét kirakjuk a felkockázott tésztalapokkal. Hidegre tesszük hűlni, majd a hűtőbe tesszük pár órára.
Ha teljesen megdermedt, a négyzetek mentén felszeleteljük.
Porcukorral meghintve kínáljuk