Főoldal / Desszertek / Házi krémes Edit konyhájából

Házi krémes Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Házi krémes Edit konyhájából

Házi krémes Edit konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál ecet
  • csipetnyi só

A krémhez:

  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 1,2 liter tej 1,5 %-os (de lehet víz is helyette)
  • 10 tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, két egyforma cipót készítünk, és hűtőbe tesszük akár 1-2 órára is, mert így könnyebb lesz vele dolgozni a nyújtásnál.

Olyan nagy gáztepsit használjunk (vagy egy közepes méretűt), amelynek van mélysége.
Sütőpapíron kinyújtjuk külön-külön a tésztát két lapban. Kicsit nagyobbra, mint a tepsi alja, ugyanis sülés közben kissé összeugrik a tészta.
A papírral együtt ráemeljük a megfordított tepsire, és előmelegített sütőben, 180 fokon kisütjük őket, értelemszerűen ezt is külön-külön.
(A kinyújtott nyers lapot villával szurkáljuk meg, mert a tészta a sütés folyamán felpúposodhat. Egy kicsit így is felpúposodik, de ez a tészta jellegénél fogva történik.)
Gyorsan sül, kb.10- 15 perc alatt, amikor pirosodik a teteje, akkor jó. A megsült lapok közül a szebbiket még melegen négyzetekre vágjuk.

A krémhez a pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet hozzáadjuk és felfőzzük.
Állandó keverést igényel,vigyázzunk, hogy ne égjen le.

A tojásfehérjéket a maradék cukorral elektromos habverővel elkezdjük verni, majd vízgőzre téve kemény habbá verjük. A felfőzött pudingos krémbe forgatjuk kis adagokban.
A tűzre visszatesszük és kézi habverővel simára keverjük 1-2 perc alatt.
Abba a tepsibe,amin sütöttük a lapokat, belehelyezzük az egyben hagyott lapot, majd rásimítjuk a vaníliás krémet.
A tetejét kirakjuk a felkockázott tésztalapokkal. Hidegre tesszük hűlni, majd a hűtőbe tesszük pár órára.
Ha teljesen megdermedt, a négyzetek mentén felszeleteljük.

Porcukorral meghintve kínáljuk

Mentés

Mentés

Házi krémes Edit konyhájából 4.75/5 (8 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére