Főoldal / Desszertek / Ananászos kókuszos torta – paleo

Ananászos kókuszos torta – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ananászos kókuszos torta – paleo

Ananászos kókuszos torta - paleo

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 6 dkg eritrit (por alakú)
  • 0,5 dl kókuszkrém
  • 3 ek. ananászlé
  • 10 dkg apró kókuszreszelék
  • 3 dkg kókuszliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 3 ek. olvasztott kókuszolaj
  • kb. 30 dkg friss ananász
  • 1 marék dió darálva (opcionális, nálam kimaradt)

A krémhez:

  • 10 dkg totukrém
  • 2 dl kókuszkrém
  • 3 ek. eritrit
  • 0,5 dl ananászlé
  • 1 rúd vanília magjai

A díszítéshez:

  • ananász szeletek
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Készítsünk elő egy kb 30×22 tepsit. Béleljük ki sütőpapírral, de süthetjük kerek torta formában is.

A tojásokat verjük habosra az édesítővel, adjuk hozzá a kókuszkrémet, az ananászlevet, a csipet sót és keverjük el. A száraz hozzávalókat vegyítsük el, majd forgassuk bele a tojásos keverékbe. A végén keverjük bele a kókuszolajat is. A massza elég híg ilyenkor, de ez így a jó.

Öntsük a masszát a tepsibe. Az ananászt vágjuk apróra, szórjuk a tetejére és picit nyomkodjuk bele. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig süssük. Ha a teteje nagyon barnul, akkor takarjuk le alufóliával.

Ha megsült, vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a behűtött kókuszkrémet verjük fel, adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük simára. A krémet töltsük habzsákba és díszítsük fel vele a sütemény tetejét. A díszítéshez ananász szeleteket is használhatunk.

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére