Főoldal / Egytálételek / Rakott káposzta

Rakott káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott káposzta

Rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 60 dkg darált sertés hús
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 20 dkg rizs
  • 1 ek. pirospaprika
  • 2 kk őrölt fekete bors
  • 1 nagy doboz tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk.

Párolt rizst készítünk. Kevés olajon a rizs kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és készre pároljuk.

Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá.

Egy magasabb tepsi aljára tesszük a fele káposztát, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst majd befedjük a maradék káposztával.

Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére