Főoldal / Reform ételek / Lecsós káposztával sült sörös tarja

Lecsós káposztával sült sörös tarja

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lecsós káposztával sült sörös tarja

Lecsós káposztával sült sörös tarja

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja szeletelve
  • só, bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • 2-3 ek. olaj
  • 2 fej hagyma
  • őrölt pirospaprika
  • 4-5 db paprika
  • 1 paradicsom konzerv (vagy friss paradicsom) 
  • fél fej káposzta vékonyra gyalulva 
  • 1-2 dl sör
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük majorannával és zúzott fokhagymával. Egy nagyobb serpenyőben pár percig mindkét oldalukat elősütjük majd egy nagy jénaiba fektetjük őket.

Ehhez csak kevesebb lecsót főzünk sok káposztával. A serpenyőbe pici olajat teszünk, megpirítjuk a hagymát, rádobjuk a szeletelt paprikát és a vékonyra gyalult káposztát.Picit átpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk borsozzuk, majd felöntjük a darabolt paradicsom konzervvel. (persze friss paradicsom is használható hozzá)

Fedő alatt megpároljuk, de nem kell készre főzni, mert még a sütőben a hússal puhulni fog. Ráöntjük a szeletek tetejére, majd kevés sörrel meglocsoljuk, 1-2 deci elég. Lefóliázzuk és 200 fokos sütőbe tesszük. 30-40 perc alatt megpuhul a hús, és a káposztás lecsó is jó.

Ekkor levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét, ezalatt a leve is elpárolog. Ha túl sok lenne rajta a lé, akkor óvatosan le lehet önteni róla.

A legjobb köret a krumplipüré, a főtt krumpli, esetleg rizs.

A tálaláskor lehet rá tejfölt tenni, szerintünk úgy a legfinomabb.

Nagyon tartalmas és különlegesen finom étel, próbáljátok ki így vagy akár a káposztás lecsót magában.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Nem tudom ki evett már káposztás lecsót, nekem a gyerekkorom egyik kedvenc étele, a legfinomabb lecsó. Nem tudom honnan ered, a szlovák származású nagymamám készítette mindig :)

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére