Főoldal / Torták / Sütés nélküli gesztenye torta

Sütés nélküli gesztenye torta

Sütés nélküli gesztenye torta

Sütés nélküli gesztenye torta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 2 cs. gesztenye massza
  • 15 dkg darált keksz
  • 0,5 dl tej

A babapiskótás réteghez:

  • ízlés szerint rum (vagy rumaroma)
  • 1 cs. babapiskóta

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás puding
  • 6 dl tej
  • 1 doboz mascarpone (200-250g)
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg porcukor

A díszítéshez:

  • fél liter tejszín
  • kakaópor, gesztenyemassza..stb.(ízlés szerint)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az alap hozzávalóit összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma aljába jól belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.

A pudingot a tejjel és a porcukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a kikevert mascarponét és a felvert tejszínt.

Az összedolgozott krém felét a gesztenyés lapra simítjuk. A babapiskótát, rumos (vagy rumaromás) tejbe mártjuk és kirakjuk vele a krém tetejét. MAjd rásimítjuk a maradék krémet és a felvert tejszínnel díszítjük.

Hűtőbe tesszük egy fél napra vagy egy éjszakára. Másnap körbevágjuk a formát, és óvatosan leemeljük róla.

Ízlés szerint gesztenyemasszával, kakaóporral..stb díszítjük.

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére