Sütés nélküli gesztenye torta
Hozzávalók:Az alaphoz:
A babapiskótás réteghez:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma aljába jól belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
A pudingot a tejjel és a porcukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a kikevert mascarponét és a felvert tejszínt.
Az összedolgozott krém felét a gesztenyés lapra simítjuk. A babapiskótát, rumos (vagy rumaromás) tejbe mártjuk és kirakjuk vele a krém tetejét. MAjd rásimítjuk a maradék krémet és a felvert tejszínnel díszítjük.
Hűtőbe tesszük egy fél napra vagy egy éjszakára. Másnap körbevágjuk a formát, és óvatosan leemeljük róla.
Ízlés szerint gesztenyemasszával, kakaóporral..stb díszítjük.