Főoldal / Szárnyas Ételek / Húsgolyók három királyok módra

Húsgolyók három királyok módra

Húsgolyók három királyok módra

Húsgolyók három királyok módra

Hozzávalók:

A húsgolyóhoz:

  • 35 dkg darált pulykahús
  • 10 dkg bacon
  • 6 dkg füstölt sajt
  • 1 db paradicsom
  • 3-6 db csemegeuborka
  • 1 db tojás
  • 5-6 dkg zabpehely
  • só, bors
  • (szükség esetén kevés olaj)

A mártáshoz:

  • 200 ml főzőtejszín
  • 1,2 dkg zöldszemes-bors
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek.liszt
  • 1 ek.petrezselyem

A körethez:

  • rizs
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rizst odatesszük főni.

Elkészítjük a húsgolyókat. Egy keverőtálba tesszük a húst. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot és a csemegeuborkát. A bacont (szükség esetén kevés olajon) megpirítjuk, majd hozzátesszük a húshoz. Belereszeljük a sajtot és beleütjük a tojást. Az egészet jól összekeverjük és annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható masszánk legyen.

Golyókat készítünk belőle és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 25 percig sütjük.

Míg sül a hús (kb. a 15. percnél) elkészítjük a mártást. A vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk, majd beleöntjük a szemes borsot. Keverünk rajta kettőt.(Nem hagyjuk magára sokáig, mert elkezd pattogni, mint a kukorica, és az elég ijesztő) Rátesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejszínt. Sózzuk, és beletesszük az apróra vágott petrezselymet. Kevergetve főzzük és pár perc alatt besűrűsödik.

Tálaláskor alulra tesszük a rizst, rá a gombócokat és a tetejére kanalazzuk a mártást.

Jó étvágyat kívánok!

Finomgolyok (3 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére