Főoldal / Torták / Epres sajttorta

Epres sajttorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres sajttorta

Epres sajttorta

Hozzávalók:

20 cm-es formához:

  • 10 dkg kakaós ízű keksz
  • 4 db babapiskóta
  • 5 dkg margarin

Krém:

  • 10 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tk vanília aroma
  • reszelt citromhéj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 db tojás

Epres öntet:

  • 50 dkg eper
  • 1/2 citrom leve
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor
  • 1 ek keményítő
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kekszet és a babapiskótát összemorzsolni, majd a felolvasztott margarinnal elkeverni.
Egy 20 cm-es tortaformát kibélelni sütőpapírral és belelapogatni a kekszes masszát.

A mascarponét a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a vanília aromával simára keverni. Ezután hozzákeverni a tejfölt, végül pedig az egész tojást is.
Ezt a krémet a kekszes alapra önteni, tetejét elsimítani.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-35 percig sütni. Ha a teteje már kezd egy kis színt kapni, kilehet venni a sütőből.(én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem)
A formában hagyni teljesen kihűlni!!!!!

Az epret botmixerrel pépesíteni, majd hozzákeverni a citromlevet, vaníliás cukrot és ízlés szerinti mennyiségű porcukrot.
Feltenni a tűzre és állandó keverés mellett, párpercig főzni.
A keményítőt simára keverni egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett az eperhez önteni és besűríteni vele.(egy kicsit folyósabb állagot kapjunk).

A teljesen kihűlt torta tetejére kanalazni az öntetből, majd eperszeletekkel díszíteni.

A maradék öntetet tálaláskor külön kínálni.

Epres sajttorta 5.00/5 (4 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére