Főoldal / Torták / Sárgarépa torta

Sárgarépa torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgarépa torta

Sárgarépa torta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1,5 csésze rizsliszt
  • 1,5 csésze cukor  (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer)
  • 1 csésze olaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 50 dkg reszelt sárgarépa
  • 15 dkg darált dió vagy mandula
  • Díszítéshez porcukor vagy mascarpone krém (elhagyható)
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A lisztet, sót, fahéjat, sütőport egy tálban összekeverjük. (fahéjból ízlés szerint használjunk)

(Adhatunk hozzá reszelt citrom illetve narancshéjat is)

A tojásokat,olajat,cukrot,vaníliás cukrot egy másik tálba öntjük és keverőgéppel jól kikeverjük.

A lisztes és a tojásos keveréket egybekeverjük.

Belekeverjük a darált diót és a reszelt sárgarépát. (a sárgarépát sajtreszelőn reszeljük finomra)

Formába öntjük, légkeveréses sütőben 175 fokon 50-55 percig sütjük. (tűpróbáig)

Porcukorral meghintve, vagy tejszínes mascarpone krémmel, illetve porcukorral elkevert mascarponéval tálaljuk. (természetesen, mascarpone krémmel tálalva, már nem laktózmentes)

Történet:
A sárgarépatorta a középkorban született, akkortájt a háztartások szűkében voltak a cukornak így mivel a sárgarépa elég édesnek bizonyult azzal ízesítették a tésztákat.
Egy időre feledésbe merült,majd a II.világháború után került újra előtérbe,azóta több kontinenst is bejárva megtartotta kiérdemelt helyét a gasztronómiában.

Sárgarépa torta 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére