Főoldal / Torták / Pudingtorta

Pudingtorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pudingtorta

Pudingtorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 tojás
  • 5 ek. víz
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor
  • csipet só

A vaníliakrémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • Vaníliás cukor vagy vanília aroma
  • 2 ek. zselatin
  • 250 ml tejszín

Az epres krémhez:

  • 1 csomag epres pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 ek. zselatin
  • 250 ml tejszín
  • 2 cl eperlikőr(elhagyható)

A csokoládékrémhez:

  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 cl csokoládészirup (vagy kevés vízben feloldott kakaópor)
  • 2 ek. zselatin
  • 250 ml tejszín

A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. porcukor
  • Habfixáló
  • Eperszemek
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:BonyolultLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóport, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt 2 lapba vágjuk.

Mindegyik pudingot külön készítjük el. A pudingport elkeverjük 5dkg cukorral és 1dl apránként hozzáadott hideg tejjel. A többi tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és belekeverjük az elkevert pudingport. A pudingot folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, majd elkeverjük benne az előzőleg 4ek vízben feloldott zselatint.Hagyjuk kihűlni miközben néha, keverünk rajta.

A tűzről levett, zselatinnal dúsított megfelelő ízű pudingba keverjük a vaníliát, az eperlikőrt,illetve a csokoládé szirupot.

Az egyik tortalapot beletesszük, a tortaforma aljába körbevesszük a tortagyűrűvel. Mindegyik pudinghoz külön-külön keményre felverjük a tejszínhabot 2evőkanál porcukorral. Először a csoki pudingba forgatjuk bele a kemény tejszínt, rásimítjuk a tortalapra, majd hűtőszekrényben hagyjuk kicsit dermedni.
A következő adag habot az eperpudingba forgatjuk, majd rásimítjuk a csokoládés krémre. Dermedésig ismét hűtőbe tesszük.
A harmadik adag tejszínt a vaníliás pudingba keverjük,ezt ráterítjük az eperkrémre.
A tetejére helyezzük az előre felszeletelt tortalapot.(azért van szükség arra,hogy előre felszeleteljük,hogy könnyebben tudjuk majd felvágni a tortát.)
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A maradék tejszínhabot porcukorral és egy kevés habfixálóval kemény habbá verjük.Tejszínhab rózsákkal és eperszemekkel díszítjük a torta tetejét.

Értékeld a receptet

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére