Főoldal / Kelt tészták / Hagymás lángos

Hagymás lángos

Hagymás lángos

Hagymás lángos

Hozzávalók:

A lángos tésztához:

  • 500 g liszt
  • 25 g friss élesztő
  • 1 tojás
  • 2 pohár kefir
  • 1 kávéskanál só

A dinsztelt hagymához:

  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 2-3 ek. olaj

A sütéshez:

  • 0.5 – 1 liter olaj (a lábos méretétől függően)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a kefirt és a sót. A tésztát jól kidolgozzuk, majd nylonnal letakarva hűtőben kelesztjük.

A hagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk. 2-3ek olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk.
A megkelt tészta felét lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, eloszlatjuk rajta a langyos dinsztelt hagymát, majd rásimítjuk a maradék tésztát.

Nyújtófával ujjnyi vastagra nyújtjuk, felkockázzuk (kb. 10 x 10 cm-esekre), és olajos kézzel kis cipókat formázunk belőle. Ezeket tálcára téve langyos helyen 10-15 percet pihentetjük.

A cipókat 15cm-es lángosokká formázzuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

Ízlés szerint magában, vagy sajttal, tejföllel kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére