Fekete erdő szív torta Eta módra
Hozzávalók:Tortalap:
Töltelék hozzávalók:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Szétválasztom a tojásokat. A fehérjébe teszek 1 evőkanál porcukrot, pici sót és kemény habbá verem. Sárgáját habosra keverem a többi porcukorral, bele szitálom a lisztet és a sütőport.Végül laza mozdulatokkal belekeverem a fehérjehabot. (vigyázva, hogy ne törjön össze)
30 cm átmérőjü szív alakú torta sütőben kétszerre sütöm ki,úgy, hogy két tortalapot kapok melyeket majd ketté vágok.
Meggyes töltelék: a kimagozott meggy befőttet a levével együtt egy lábosban fel teszek a tűzhelyre, amikor kezd forrni bele öntöm a pudingport amelyet össze kevertem a tejjel, 5-6 kanál cukorral és a fahéjjal. Besűrítem, vigyázva, hogy a meggyszemek ne főljenek szét.Hagyom kihűlni, közben párszor megkeverem.
A portejszínt felverem habnak, majd kézi habverővel hozzá keverem a 10 gr zselatint, amit előre beáztattam 1 dl vízben majd mikróban felmelegítettem úgy, hogy ne legyen szemcsés mert akkor nem fog megkötni.
A torta lapokat ketté vágom, alsó lapra megy a meggyes puding massza első része, rá a zselatinos tejszínhab. Erre kerül a 2. tortalap, amit szintén megtöltök, és ugyanígy járok el az utolsó réteggel is, amit befedek a negyedik tortalappal.Hűtőbe teszem 1 napra, hogy szépen megdermedjen.
Másnap a Hulalát kemény habbá verem, és ízlés szerint kidiszítem vele a torta tetejét/oldalát.
Jó étvágyat kívánok a fínom tortához:-)
Tipp / megjegyzés:
A torta súlya 3,8 kiló, elég nagy egy nagyobb vendégseregnek is.