Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Torták / Fekete erdő szív torta Eta módra

Fekete erdő szív torta Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fekete erdő szív torta Eta módra

Fekete erdő szív torta Eta módra

Hozzávalók:

Tortalap: 

  • 12 tojás
  • 24 dkg porcukor
  • 16 dkg finom liszt
  • 8 dkg kakaópor
  • 3 ek. olaj
  • 10 gr. sütőpor
  • 4 ek. víz

Töltelék hozzávalók:

  • 7 deci kimagozott meggy befőtt
  • 3 zacskó sima pudingpor (vaníliás vagy tejszínes)
  • 5-6 ek. cukor
  • 3-4 deci tej
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 2 zacskó Oetker portejszín
  • 10 gr. zselatinpor

Díszítéshez:

  • 5 deci Hulala habtejszín
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Szétválasztom a tojásokat. A fehérjébe teszek 1 evőkanál porcukrot, pici sót és kemény habbá verem. Sárgáját habosra keverem a többi porcukorral, bele szitálom a lisztet és a sütőport.Végül laza mozdulatokkal belekeverem a fehérjehabot. (vigyázva, hogy ne törjön össze)

30 cm átmérőjü szív alakú torta sütőben kétszerre sütöm ki,úgy, hogy két tortalapot kapok melyeket majd ketté vágok.

Meggyes töltelék: a kimagozott meggy befőttet a levével együtt egy lábosban fel teszek a tűzhelyre, amikor kezd forrni bele öntöm a pudingport amelyet össze kevertem a tejjel, 5-6 kanál cukorral és a fahéjjal. Besűrítem, vigyázva, hogy a meggyszemek ne főljenek szét.Hagyom kihűlni, közben párszor megkeverem.

A portejszínt felverem habnak, majd kézi habverővel hozzá keverem a 10 gr zselatint, amit előre beáztattam 1 dl vízben majd mikróban felmelegítettem úgy, hogy ne legyen szemcsés mert akkor nem fog megkötni.

A torta lapokat ketté vágom, alsó lapra megy a meggyes puding massza első része, rá a zselatinos tejszínhab. Erre kerül a 2. tortalap, amit szintén megtöltök, és ugyanígy járok el az utolsó réteggel is, amit befedek a negyedik tortalappal.Hűtőbe teszem 1 napra, hogy szépen megdermedjen.

Másnap a Hulalát kemény habbá verem, és ízlés szerint kidiszítem vele a torta tetejét/oldalát.

Jó étvágyat kívánok a fínom tortához:-)

Tipp / megjegyzés:
A torta súlya 3,8 kiló, elég nagy egy nagyobb vendégseregnek is.

Értékeld a receptet

Eta (32 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére