Főoldal / Levesek / Csirkefarhát húsleves daragaluskával

Csirkefarhát húsleves daragaluskával

Csirkefarhát húsleves daragaluskával

Csirkefarhát húsleves daragaluskával

Hozzávalók:

  • 4 db csirkefarhát
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • csípős hegyes paprika
  • chili
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egész fekete bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 4 evőkanál gríz
  • 1 tojás
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkefarhátat és a megpucolt, felvágott zöldségeket beteszem egy lábasba, öntök rá vizet, és lassú tűzön főzöm.

Közben elkészítem a grízgaluskát. Amikor a hús már majdnem puha beleszaggatom a galuskát.

Tálaláskor teszek rá chilit.

Tipp / megjegyzés:

Már biztos sokan unják a sokadik csirkefarhátból főzött húslevest, de amellett, hogy olcsó, nagyon finom tud lenni. Aki még nem próbálta, tegye félre a viszolygását. Farhát, azt csak a kutyáknak adják, legfeljebb a szegény ember étke, mondják sokan.

Nos, állítom, hogy van olyan finom, mint a drága leveshúsból készült társai. Egy próbát megér. Persze, aki nem bírja a csípőset, a chili paprikát nyugodtan elhagyhatja.

Ugyanúgy készül, mint a normál húsleves, sok zöldséggel. Aki nem kíván a daragaluskával bíbelődni, vagy fél, hogy kemény lesz, vagy éppen szétesik, az főzhet bele levestésztát. De betét nélkül is isteni!

A tyúktepertő bejegyzésnél írtam, hogy a csirkefarhátot másképp kell majd hasznosítani. Nos, ez az egyik módja.

Jó étvágyat hozzá!

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére