Főoldal / Sertés ételek / Göngyölt karaj kolbásszal füstölt sajttal töltve

Göngyölt karaj kolbásszal füstölt sajttal töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Göngyölt karaj kolbásszal füstölt sajttal töltve

Göngyölt karaj kolbásszal füstölt sajttal töltve

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 1 szál paraszt kolbász
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 8 szelet bacon
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 szál újhagyma
  • grill fűszer
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, és grillfűszerrel megszórjuk.

A sajtot lereszeljük.A kolbászt, újhagymát és a paprikákat apró kockákra vágjuk és összedolgozzuk a sajttal.

A tölteléket elosztjuk a kiterített karajszeleteken majd a hússzeleteket felgöngyöljük. A hús tekercseket 2-2 szelet baconbe tekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk.(az alufólia a tekercseket egyben tartja, így sülés közben nem nyílnak szét, és nem folyik ki belőlük a töltelék)

A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük.

Mikor átsült a fóliát levéve a bacont pár perc alatt a sütőben megpiríthatjuk rajta, így szép piros és ropogós lesz.

Ízletes és mutatós étel, mely tetszés szerinti körettel tálalható. (sült burgonya, burgonyapüré, rizs, saláták…)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp / megjegyzés:

A tekercseket akár előző nap elkészíthetjük, majd alufóliába tekerve a hűtőbe tesszük, így másnap csak a sütőbe kell tolni. Ez célszerű abban az esetben, ha vendégeket várunk, és nagyobb mennyiségben készítjük el.

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére