Főoldal / Desszertek / Sós karamelles mini almás piték

Sós karamelles mini almás piték

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sós karamelles mini almás piték

Sós karamelles mini almás piték

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 350 g liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 170 g jéghideg vaj
  • 3 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

  • 2 zöldalma apró kockára vágva (Granny Smith)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 teáskanál liszt
  • fél citrom leve
  • 4 szem bolti vajkaramella
  • sópehely

A tetejére:

  • 1 tojás felverve
  • barna cukor
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. Belekockázzuk a vajat és összemorzsoljuk, vagy késes robotgépben morzsásra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és tésztává gyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor nem lesz ropogós a tészta. Éppen csak össze kell állnia. Folpackba csomagoljuk és a hűtőben fél órát pihentetjük.

Az almát kukoricaszem nagyságúra kockázzuk és összekeverjük a liszttel, cukorral, fahéjjal és a citromlével. A vajkaramellát felkockázzuk.
Kivesszük a tésztát a hűtőből és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Kis köröket szaggatunk belőle (én 8 cm átmérőjűt csináltam). A körök közepére halmozzunk 1,5 teáskanálnyi almát, ráteszünk 2-3 szelet karamellt és megsózzuk.

A tetejének a tésztáját három helyen bevágjuk, az alsó kört körben felvert tojással megkenjük és ráhelyezzük a tetejét. A széleit villával lenyomkodjuk, majd a többi tésztát is ugyanígy megtöltjük.

A mini pitéket lekenjük tojással, megszórjuk egy kevés barna cukorral és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kifolyó karamellt nehogy kidobjátok, az a cukrászé ;-)

lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére