Rumos meggyes gesztenye torta
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A pudingot a tejben, 2 evőkanál cukorral sűrűre megfőzzük, majd félre tesszük hűlni.
Amíg hűl elkészítjük a tortalapot. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral majd a vízzel is kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a keményre felvert fehérjehabot. Sütőpapírral bélalt 22 cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Amíg a lap sül, befejezzük a krémet.
A puha margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd apránként a kiengedett gesztenyemasszával váltakozva a pudinghoz keverjük.
A tortalapot kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a kapcsos tortaformába. Rásimítjuk a gesztenyés krémet, majd ízlés szerint kirakjuk a tetejét rumos meggyel.
A hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megdermedjen, majd lekapcsoljuk róla a formát.
A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és rózsákat nyomunk belőle körben a torta tetejére. (ha marad belőle, akkor a torta közepére is tehetünk)
A torta közepét krumplinyomón áttört gesztenyemasszával díszítjük, majd ízlés szerint, lecsepegtetett rumos meggyel kirakjuk és csokoládéforgáccsal megszórhatjuk a habrózsák tetejét.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.