Főoldal / Levesek / Karácsonyi sütőtök leves

Karácsonyi sütőtök leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karácsonyi sütőtök leves

Karácsonyi sütőtök leves

Hozzávalók:

  • 2 kg sütőtök
  • 15 dkg zeller
  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg gomba
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl főzőtejszín
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Meghámozzuk és felkockázzuk a sütőtököt, a burgonyát és a zellert. Sós vízben feltesszük főni, annyi vízben, ami éppen ellepi.

Amíg főnek, felkockázzuk a szalonnát, majd a megpucolt gombát is.
Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett, megpirítjuk a szalonnát. Kiszedjük a zsírból és a gombát is megsütjük benne. Megszórjuk borssal és hozzáadjuk a szalonnát. Félretesszük a tűzről.

A puhára főtt tököt összetörjük burgonyatörővel, hozzáadjuk a borsot és az őrölt köményt.
Tovább keverjük, majd a tejszínnel simára dolgozzuk.

A levest kimerjük egy tálba, egy kanál tejfölt öntünk rá és a tetejét megszórjuk a pirított szalonnás gombával.

Jó étvágyat kívánok!

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére