Főoldal / Levesek / Kishegyi csülkös lencseleves

Kishegyi csülkös lencseleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kishegyi csülkös lencseleves

Kishegyi csülkös lencseleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 30 dkg házi füstölt csülök
  • (ezeket egy éjszakára beáztatjuk)

Továbbá:

  • 1 teáskanál só
  • 2 db sárgarépa
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 db babérlevél
  • fél zeller és a zöldje
  • darált paprikakrém
  • őrölt bors
  • tárkonyos ecet
  • mustár
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt a habaráshoz
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A felkockázott füstölt csülköt feltesszük 2 liter vízbe főni és lefedjük. 20 perc után hozzáadjuk a lencsét, a megpucolt és felaprított zöldségeket majd a zeller zöldjét és a 3 db babérlevelet. Fedő alatt tovább főzzük.Mindig annyi vizet öntünk rá, hogy 2 úrnyira ellepje.

Forrás után hozzáadjuk az őrölt borsot, 1 evőkanál mustárt és egy evőkanál darált paprikát.

Közben elkészítjük a habarást. Egy kis lábosban felmelegítünk egy evőkanál zsírt, majd belekeverünk egy evőkanál lisztet és zsemle színűre pirítjuk. Kihűtjük és hozzáadjuk a tejfölt és simára keverjük. 3 merőkanálnyi meleg levest hozzákeverünk és a leveshez öntve behabarjuk vele a levest.
Tárkonyos ecettel ízesítjük.

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben. Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása. Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben. Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére