Főoldal / Kelt tészták / Kelesztés nélküli kifli

Kelesztés nélküli kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kelesztés nélküli kifli

Kelesztés nélküli kifli

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 kicsi tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. só

A tetejére:

  • 1 kicsi felvert tojás

A sós kifli lekenéséhez:

  • 4 dkg puha vaj
  • só ízlés szerint

A mákos kiflihez:

  • 8 dkg darált mák
  • cukor ízlés szerint
  • 1 kicsi citrom reszelt héja
  • Kevés tej az összeállításhoz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk és a többi alapanyaggal összekeverjük. Szép simára dagasztjuk.
Két cipót formázunk belőle.

Kör alakúra kinyújtjuk. A sósat puha vajjal lekenjük ,egy kis sóval megszórjuk.
8 cikkre vágjuk, és a szélesebb felénél indulva feltekerjük.
A sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Felvert tojással lekenjük, szezámmaggal meghintjük.

A másik cipót is kinyújtjuk és 8 cikkre vágjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A cikkek felső felére teszünk egy kevés mákos tölteléket, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Tojással lekenjük.

Hideg sütőbe tesszük, majd 190 fokra bekapcsoljuk és szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kelesztés nélküli kifli 3.67/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére