Főoldal / Torták / Oroszkrém torta Marcsitól

Oroszkrém torta Marcsitól

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Oroszkrém torta Marcsitól

Oroszkrém torta Marcsitól

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • 14 deka cukor
  • 17 deka liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • fél deci étolaj
  • fél deci víz

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás puding
  • 6 deci tej
  • 2 kanál cukor
  • 2 deci tejszín
  • 1 narancs húsa
  • 1 doboz mascarpone

A díszítéshez:

  • 4 deci tejszín
  • 2 narancs
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verjük.
A sárgáját a többi cukorral olajjal vízzel habosra kikeverjük.
A két masszát összekeverjük és hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
Egy 26 centis kapcsos tortaformába simítjuk, amit kikenünk margarinnal és morzsával meghintünk.(vagy sütőpapírral bélelünk)
170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Amikor kihűl a piskóta, kivesszük a formából, és három lapba vágjuk.

A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre megfőzzük. A mascarponét a kihűlt pudinghoz keverjük.
A végén beleforgatjuk a habbá vert tejszínt is.
A narancs húsát apró darabokra vágjuk, és a krémhez adjuk.

A tortalapokat összetöltjük a krémmel, úgy, hogy a felső lapra is jusson belőle.

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és kidíszítjük vele a tortát. (szükség szerint használjunk hozzá habfixet)
Narancsgerezdekkel és tetszés szerinti kiegészítőkkel díszítjük.

Oroszkrém torta Marcsitól 1.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (551 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére