Oroszkrém torta Marcsitól
Hozzávalók:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verjük.
A sárgáját a többi cukorral olajjal vízzel habosra kikeverjük.
A két masszát összekeverjük és hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
Egy 26 centis kapcsos tortaformába simítjuk, amit kikenünk margarinnal és morzsával meghintünk.(vagy sütőpapírral bélelünk)
170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor kihűl a piskóta, kivesszük a formából, és három lapba vágjuk.
A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre megfőzzük. A mascarponét a kihűlt pudinghoz keverjük.
A végén beleforgatjuk a habbá vert tejszínt is.
A narancs húsát apró darabokra vágjuk, és a krémhez adjuk.
A tortalapokat összetöltjük a krémmel, úgy, hogy a felső lapra is jusson belőle.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és kidíszítjük vele a tortát. (szükség szerint használjunk hozzá habfixet)
Narancsgerezdekkel és tetszés szerinti kiegészítőkkel díszítjük.