Főoldal / Sertés ételek / Csikós tokány Marcsitól

Csikós tokány Marcsitól

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csikós tokány Marcsitól

Csikós tokány

Hozzávalók:

  • 50 deka lapocka vagy comb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 deka füstölt sonka
  • fél deci olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis kanál pirospaprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 db tv paprika
  • 2 deci tejföl
  • 1 kanál liszt
  • 2 kanál sűrített paradicsom
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sonkát kis csíkokra felvágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát, majd ha üvegesre pirult belekeverjük a vékony csíkokra vágott sertés combot.

Egy kicsit pirítjuk majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a felkockázott paprikát, és a paradicsomot is.
Egy kis vízzel felöntjük és puhára főzzük.

Amikor a hús már puhára főtt, behabarjuk a tejföllel amiben egy kanál lisztet előzőleg elkevertünk.

Főtt tésztával tálaljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére