Sárgarépa muffin tejszínes túrókrémmel
Hozzávalók:24-30 darabhoz:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A sárgarépát sajtreszelőn finomra reszeljük.
A lisztet, sót, fahéjat, sütőport egy tálban összekeverjük. (fahéjból ízlés szerint használjunk)
A tojásokat, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat egy másik tálba öntjük és keverőgéppel alaposan kikeverjük.
A lisztes és a tojásos keveréket egybekeverjük. Belekeverjük a darált diót és a reszelt sárgarépát. Papírral bélelt muffin formákba öntjük, légkeveréses sütőben 175 fokon 15-20 percig sütjük. (tűpróbáig)
A natúr krémtúrót a porcukorral simára keverjük. Apránként beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk a krémet. A kihűlt muffinok tetejét ízlés szerint feldíszítjük a krémmel, darált dióval és reszelt vagy szeletelt narancshéjjal.