Főoldal / Szárnyas Ételek / Mediterrán töltött csirkemell

Mediterrán töltött csirkemell

 Mediterrán töltött csirkemell

Mediterrán töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csont és bőr nélküli csirkemell
  • 30 g feta sajt
  • 30 g paradicsom
  • 30 g olívabogyó
  • 1/2 csokor friss kapor
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 db mogyoróhagyma (felaprítva)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1-1,5 tk. só (ízlés szerint)
  • bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

180 fokra előmelegítjük a sütőt.

Sóval és borssal bedörzsöljük a húst. Egy éles késsel a csirkemellek oldalába egy-egy határozott vágással „zsebeket” vágunk. Vigyázzunk, ne vágjuk át teljesen a másik oldaláig.

Egy tálban összekeverjük a fetát, az apró kockákra vágott paradicsomot, a felkockázott olívabogyót, a finomra vágott kaprot és petrezselymet. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és 1 evőkanál olívaolajat. A paradicsomos töltelékkel óvatosan megtöltjük a csirkemelleket és az oldalakat összenyomkodjuk. Akár hústűvel is megtűzhetjük. Vigyázzunk, hogy ne töltsük túl őket.

Egy serpenyőben közepes hőfokon felforrósítjuk a maradék olívaolajat és a csirkemellek minden oldalát pirosra sütjük rajta. Áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. A 180 fokos sütőbe toljuk és 12-15 percig sütjük a csirkemelleket, amíg teljesen át nem sülnek.

Mielőtt felvágnánk és tálalnánk őket, 5-10 percig pihentessük.
Ízlés szerinti körettel vagy salátával kínáljuk.

Szólj hozzá!

A lap tetejére