Főoldal / Kelt tészták / Csokipudingos mandulás fészek

Csokipudingos mandulás fészek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokipudingos mandulás fészek

Csokis mandulás fészek

 

Hozzávalók:

A kelt tésztához:

  • 50 deka liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 4 deka élesztő
  • 2 kanál cukor
  • fél liter langyos tej
  • 10 deka olvasztott margarin

A pudingos töltelékhez:

  • 1 cs. csokis puding
  • 4 deci tej
  • 2-3 kanál cukor

Továbbá:

  • 1 deci olaj a kenéshez
  • 10 deka vagdalt mandula
  • 1 tojás sárgája a tészta kenéshez
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A pudingot a szokásos eljárással megfőzöm, és kihűtöm.

A tojásokat a cukorral kikeverem, a margarint felolvasztom.

Az élesztőt egy kis kanál cukorral és tejjel felfuttatom.

Az átszitált lisztbe egy csipet sót teszek. Amikor az élesztő felfutott akkor a liszthez adom, és a többi hozzávalóval könnyű kelt tésztát dagasztok belőle.

Letakartam, és meleg nem huzatos helyen duplájára kelesztem.

Ha megkelt a tészta, akkor kinyújtom,  olajjal megkenem, a vágott meghámozott mandulát rászórom és feltekertem.

2 centis széles darabokra vágom, a tekercsek közepét benyomkodom, hogy a pudingot bele tudjam tenni.

Lekentem a tojás sárgájával és a közepébe halmozom a csokis pudingot.

180 fokos sütőben szép halvány barna színűre megsütöm.

Porcukorral meghintve tálalom.

Bármilyen pudinggal készíthető.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére