Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Tésztasaláta vörös quinoával

Tésztasaláta vörös quinoával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tésztasaláta vörös quinoával

https://receptkiraly.hu/wp-content/uploads/2018/12/sonkas-sajtszoszos-teszta.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg gluténmentes színes tészta
  • 15 dkg vörös quinoa
  • 4 db paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 4 ek. muskotályos balzsamecetkrém
  • 1 ek. só
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:igen
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tésztát főzzük fog-keményre sós vízben, majd szűrjük le és hűtsük ki.
A vörös quinoát dupla mennyiségű sós vízben főzzük puhára, és hagyjuk kihűlni A paradicsomot mossuk meg és szeleteljük fel. A hagymát tisztítsuk mg majd vágjuk apróra.

Egy salátás tálba rétegezzük a tésztát, a zöldséget, a vörös quinoát, majd locsoljuk meg a balzsamecet krémmel, ha szükséges még tehetünk egy kevés sót a salátánkba. Érdemes egy-két órára hűtőbe tenni, és tálalhatjuk is sültek mellé köretnek, vagy vacsora ételnek.
Én passzió gyümölccsel és citromfű levéllel díszítettem.

A tésztasaláta ezerféleképpen variálható, csak a fantáziánk és a pénztárcánk szabhat határt, ráadásul a tésztasaláta önálló laktató vacsora étel is lehet, de kitűnő köret is lehet, pl sültekhez.

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (29 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére