Tárkonyos vaddisznó raguleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst 1×1 centiméteres kockára, a megtisztított hagymát finomra vágjuk.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és közepes lángon fehéredésig sütjük. A
babérlevelet beledobjuk, majd ételízesítővel, és kevés borssal ízesítjük.
Kevés vizet öntünk alá, majd lefedve kis lángon 60 perc alatt puhára pároljuk. Végül fedő nélkül zsírjára
sütjük.
Amíg a hús készül, megtisztítjuk a zöldségeket. Kockára, vagy félkarikákra a
gombát cikkekre vágjuk.
Hozzáadjuk a húshoz és 3-4 perig pirítjuk. 2 liter vízzel felöntjük, belemorzsoljuk a leveskockát, és beleszórjuk a zöldborsót.
Felforraljuk, majd kis lángon addig főzzük míg minden meg puhul.
A mustárt a citromlevével, a borssal és a majoránnával meg egy kevés vízzel összekeverjük és a levesbe öntjük.
A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára dolgozzuk.
Egy kevés forró levest szedünk rá, elkeverjük, és a forrásban levő levesbe öntjük. Egy-két percig forraljuk, majd a kész nokedlit beleszórjuk, vagy a frissen készítettet beleszaggatjuk.
Ha a nokedli megfőtt, hozzáadjuk a tárkonyt,(ilyenkor, még utána ízesíthetünk ízlés szerint) összeforraljuk, és fogyasztásig lefedve tároljuk.