Főoldal / Levesek / Tárkonyos vaddisznó raguleves

Tárkonyos vaddisznó raguleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tárkonyos vaddisznó raguleves

Tárkonyos vaddisznó raguleves 1

Hozzávalók:

  • 40 dkg vaddisznó comb, vagy lapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 db babérlevél
  • 1 csapott kiskanál só
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 1 db citrom leve
  • fél mokkáskanál majoránna
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor friss vagy egy kiskanál tárkonylevél
  • 25 dkg nokedli
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst 1×1 centiméteres kockára, a megtisztított hagymát finomra vágjuk.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és közepes lángon fehéredésig sütjük.  A
babérlevelet beledobjuk, majd ételízesítővel, és kevés borssal ízesítjük.
Kevés vizet öntünk alá, majd lefedve kis lángon 60 perc alatt puhára pároljuk. Végül fedő nélkül zsírjára
sütjük.

Amíg a hús készül, megtisztítjuk a zöldségeket. Kockára, vagy félkarikákra a
gombát cikkekre vágjuk.
Hozzáadjuk a húshoz és 3-4 perig pirítjuk. 2 liter vízzel felöntjük, belemorzsoljuk a leveskockát, és beleszórjuk a zöldborsót.
Felforraljuk, majd kis lángon addig főzzük míg minden meg puhul.

A mustárt a citromlevével, a borssal és a majoránnával meg egy kevés vízzel összekeverjük és a levesbe öntjük.

A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára dolgozzuk.
Egy kevés forró levest szedünk rá, elkeverjük, és a forrásban levő levesbe öntjük. Egy-két percig forraljuk, majd a kész nokedlit beleszórjuk, vagy a frissen készítettet beleszaggatjuk.

Ha a nokedli megfőtt, hozzáadjuk a tárkonyt,(ilyenkor, még utána ízesíthetünk ízlés szerint) összeforraljuk, és fogyasztásig lefedve tároljuk.

Tárkonyos vaddisznó raguleves 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére