Főoldal / Szárnyas Ételek / Grill csirke diétásan

Grill csirke diétásan

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Grill csirke diétásan

Grill csirke diétásan

Hozzávalók:

  • 1 db csirke
  • csirkefűszer
  • margarin

A körethez:

  • vegyes zöldség
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:igen
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A csirkét megmossuk, megtöröljük, kívül belül megszórjuk a csirkefűszerrel.

Kiterítünk egy akkora fóliát ami befedi a csirkét, és a közepére 2 vékony szelet margarint teszünk. Ráfektetjük a csirkét, a mellére, a szárnya alá, a combjai közé is teszünk margarin darabokat. Szorosan becsomagoljuk. Majd a tartóra húzzuk a csirkét és az alját is becsomagoljuk.

Kb. 2 órát sütjük közepes hőfokon. Leellenőrizzük, hogy átsült-e, mégpedig úgy, hogy megnyomjuk a combját és ha benyomódik akkor levesszük a fóliát és visszatesszük pirulni. Ha szép szint kap, levesszük a tartóról, csirke vágó ollóval négybe vágjuk.

Párolt zöldséggel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Én a csirke tartót a piacon vettem de szeretem használni, tényleg igazi grill csirkét lehet vele sütni. Azért kell alá a margarin, mert így a fólia nem ragad rá alul meg kicsepeg a felesleges margarin.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére