Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Lekváros papucs

Lekváros papucs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lekváros papucs

Lekváros papucs

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 4-5 db nagyobb burgonya
  • 15 dkg margarin
  • 1 kis doboz tejfel
  • 1 db tojás
  • liszt (amennyit felvesz – nekem kb. 45 dkg vett fel)
  • só (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál cukor
  • 1/2 cs. sütőpor

A töltelékhez:

  • szilvalekvár (kemény)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Burgonyát megpucoljuk, kockára vágva sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük.
A széttört burgonyába beletesszük a margarint, így hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd beletesszük a tejfölt, a tojást, a sót, a cukrot, a sütőport és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy egy puha, de ne ragadós tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk.

Lisztezett deszkán fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.

Pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk belőle, majd mindegyik kiszaggatott tészta közepébe teszünk egy kiskanálnyi kemény lekvárt.
Középen a széleit kezünkkel össze csipkedjük.

A megtöltött papucskákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé.(de ne túl szorosan) A tetejét  felvert tojássárgájával lekenjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb: 20 percig sütjük, míg szép világos arany barna nem lesz.

Tipp: Lezárt dobozban akár több napig is friss-puha marad.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

 

http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére