Főoldal / Sertés ételek / Sült hurka és kolbász céklás párolt káposztával

Sült hurka és kolbász céklás párolt káposztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült hurka és kolbász céklás párolt káposztával

Sült húrka, kolbász, céklás párolt káposztával

Hozzávalók:

  • 1 pár hurka
  • 1 pár kolbász
  • kevéske házi zsír
  • 4-5 db burgonya
  • 1 közepes fehér káposzta
  • 1 közepes cékla
  • 1 közepes alma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fűszerkömény
  • 1 dl olaj
  • cukor
  • 1 kk. ételecet
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A hurkát és a kolbászt egy kis házi zsírral megkenjük. Sütőedénybe tesszük és 170 fokon megsütjük.

A káposztát is vékony csíkokra szeljük. Az almát és a céklát tetszés szerinti méretre a lényege, hogy vékony legyen. Egy kicsit besózzuk és fél órát állni hagyjuk.

Addig a burgonyát meghámozom és sós vízben kifőzzük.

Az olajat egy lábasba tesszük és felmelegítjük. A vöröshagymát hosszába vékony csíkokra vágjuk és az olajban kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk a kicsavart almás céklás káposztát, majd egy kiskanál ecetet és cukrot hozzáadva alacsony lángon készre pároljuk. Köménnyel ízesítjük. Folyamatosan kevergessük, hogy ne égjen le.

Mindenki maga döntse el hogy milyen puha legyen.

A sülteket a burgonyával és a káposztával kínáljuk.

Sült hurka és kolbász céklás párolt káposztával 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére