Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Datolyakrémes omlós falatok

Datolyakrémes omlós falatok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Datolyakrémes omlós falatok

Datolyakrémes omlós falatok

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg cukor (nálam 5 dkg eritrit)
  • 1 nagy csipet só
  • 25 dkg vaj(vagy margarin)
  • 2 tojássárgája

A töltelékhez:

  • kb. 30 dkg datolya
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 3-4 ek. fügés szilvalekvár (más lekvár is lehet)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük az édesítővel és a nagy csipet sóval. ( Én nem tettem bele csak 5 dekányi édesítőt, mert a töltelék nagyon édes amúgy is.)

A szobahőmérsékletű vajat 20 másodpercre betesszük a mikróba és a liszthez adjuk, majd, elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk. Ha szükséges tegyünk hozzá egy pici tejet, hogy szépen összeálljon a tészta. Folpackba csomagolva, 1 órát pihentetjük a hűtőben.

A datolyákat kimagozzuk majd a narancslével együtt pürésítjük.Ízlés szerint lekvárral és reszelt narancshéjjal ízesítjük és simára keverjük.

Az omlós tésztát nyújtólapon vékonyra nyújtjuk. A tésztából kb. 10-12 cm-széles csíkokat vágunk és a csíkokra vékony csíkban rákanalazzuk a datolyakrémet.

Feltekerjük a tésztát, majd kis darabokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Csak addig süssük, amíg szép halványsárga színt nem kapnak.Porcukorral meghintve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére