Főoldal / Desszertek / Sós rúd

Sós rúd

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sós rúd

Sós rúd

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • só- ízlés szerint
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg reszelt sajt, ebből 5 dkg füstölt
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 kis egész tojás

A tetejére:

  • 1 kisebb tojás
  • reszelt sajt (trappista és füstölt vegyesen)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sós lisztben elmorzsoljuk a puha margarint és a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle.
Folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
Lekenjük a felvert tojással.
Először egy kevés füstölt sajtot reszelünk rá, majd bőven megszórjuk a reszelt trappista sajttal.
Fél cm-es csíkokat vágunk belőle melyek lehetnek hosszúak és rövidek tetszés szerint. (nálam 15 cm hosszú rudak készültek)

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd rásorakoztatjuk a sós-sajtos rudakat.
A gázsütőt 6-os fokozaton előmelegítjük.(villany tűzhely 180fok)
15 perc alatt aranyszínűre sütjük. A füstölt sajt jobban megpirul rajta, azért is reszeljük azt alulra.

Belül puha, kívül ropogós rudakat kapunk.

Tipp / megjegyzés:

http://piroskonyha.blogspot.hu/2016/01/blog-post.html

Recept Limarától.

Sós rúd 4.60/5 (5 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére