Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Sárgadinnye saláta babyrákollóval, paradicsomos kagylóval, mozzarellával, vodkával

Sárgadinnye saláta babyrákollóval, paradicsomos kagylóval, mozzarellával, vodkával

Sárgadinnye saláta babyrákollóval, paradicsomos kagylóval, mozzarellával, vodkával

Sárgadinnye saláta babyrákollóval paradicsomos kagylóval mozzarellával vodkával 3

Hozzávalók:

  • 1/2 sárgadinnye
  • 150 gr baby crab claws in oil (babyrákolló imitáció – surimi)
  • 2 ek katalán paradicsomszószos kagyló
  • 150 gr Zottarella Basilikum (bazsalikomos mini mozzarella)
  • 10 szem magnélküli fekete olívabogyó
  • 10 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 10 levél lollo bionda saláta
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • 5 cl vodka
  • toast
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A saláta leveleket egy tálra körberakom. A lehűtött dinnyét félbevágom, a magjait eltávolítom, a húsát cseresznyemagozóval kikanalazom, a dinnyehéjat a tálra helyezem.

Felváltva pakolok bele dinnyegolyókat, mozzarellát és olíva bogyókat, a tetejére pedig kagylót és surimit. Közben fűszerezem.

A dinnye köré és teszek egy keveset. Facsarok rá citromlevet, locsolok rá a surimi olajából, s a dinnyébe öntöm a lehűtött vodkát.

Beteszem a hűtőbe 1-2 órára, míg az ízek összeérnek.

Pirított toasttal fogyasztom.

Tipp / megjegyzés:
Ez egy  szemet-szájat gyönyörködtető saláta, egy csodálatos íz és színkavalkád.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére