Zserbótorta
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalójával együtt egy tálba öntjük, és összegyúrjuk. Lisztezett deszkán vékonyra sodorjuk, majd a tortaforma alja segítségével 5 kört vágunk belőle.(pont annyi jön ki ebből a mennyiségből)
A kikent, lisztezett forma aljára tesszük az első lapot. Megkenjük lekvárral, és megszórjuk, a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel elkevert dióval. Rátesszük a következő lapot, azt is ugyan így megkenjük lekvárral, és ráhalmozunk a diós töltelékből.Az összes réteget így egymásra rétegezzük.
A tetejére rásimítjuk az ötödik lapot, megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt, bevobjuk az olvasztott csokoládéval. Tetszés szerint dióval díszítjük.
Betesszük a hűtőbe, hogy a csoki megkössön, majd az oldalát is bekenjük csokival.
Tipp / megjegyzés:
Ezzel a mennyiséggel a torta forma tetejéig fog érni a sütink, vagyis olyan magas lesz mint egy rendes torta.