Főoldal / Torták / Ricottás-mascarponés torta

Ricottás-mascarponés torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ricottás-mascarponés torta

ricottas-mascarpones-torta

Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta
  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 5 dkg kandírozott narancs
  • 5 dkg kandírozott citrom
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 marék barna cukor a tetejére
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • csipet só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a ricottát, a kandírozott narancsot és citromot, majd a vaníliát és a citrom reszelt héját.

A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük és hozzáadjuk az előző keverékhez. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát. Ha szükséges a széleit levágjuk, de csak annyira hogy maradjon egy kevés a tortaszél formázáshoz. Beleöntjük a mascarponés ricottás keveréket és a leveles tészta szélét eligazítjuk.

A tetejét megszórjuk egy kis barna cukorral és 180fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Amikor kivesszük a sütőből, még remegősnek kell lennie a közepének, mert amikor kihűl megdermed.

Langyosan tálaljuk és a tetejére reszelhetünk némi reszelt citromhéjat.

Elkészítése, ahogyan azt az olasz konyhától megszokhattuk pofonegyszerű.
Az íze is mennyei próbáljátok ki Ti is :)

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére