Főoldal / Desszertek / Mohácsi rétes

Mohácsi rétes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Mohácsi rétes

Mohácsi rétes

Hozzávalók:

(A mércének használt pohár = kefires pohár)

  • 6 db réteslap
  • 4 db 150 g-os kefir
  • 3 db tojás
  • 1,5 pohár búzadara
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 3/4 pohár étolaj
  • 5 pohár porcukor
  • 50 dkg túró
  • 1 doboz őszibarack befőtt

A réteslapok kenéséhez:

  • étolaj

A rétes tetejére:

  • 1 db tojás
  • 1 ek. tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A réteslap, a gyümölcs és a túró kivételével mindent összekeverünk és 1 órát a hűtőben állni hagyjuk. Ez fontos, mert a rétesből nem lesz semmi ha nem pihentetjük!

A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Az első réteslapot rátesszük, olajjal lekenjük, majd következik a 2. réteslap.

Erre öntjük a fele búzadarás keveréket, ami a hűtőben szépen megduzzadt. Megszórjuk a túró felével, majd a feldarabolt barack felével. Rátesszük a következő két réteslapot, amit egyenként lekenjük olajjal.

Erre kerül a darás keverék másik fele, amit megszórunk a túróval, majd a barack darabokkal és befedjük az utolsó 2 db olajozott réteslappal.

Az egész tojást felverjük, tejföllel összekeverjük és a felső réteslapot az egésszel lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben, kb 40 perc alatt szép aranysárgára megsütjük.
Sütés közben fóliával fedjük le a tetejét, ha gyorsan sülne, meg ne égjen a teteje!

Barack helyett meggyel is elkészíthető.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére