Főoldal / Torták / Mákos túrótorta

Mákos túrótorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Mákos túrótorta

Mákos túrótorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 tk. sütőpor

A töltelékhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 15 dkg cukor
  • 13 dkg mák (egész)
  • 30 ml vanília aroma
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(csatos tortaforma átmérője: 26 cm)

A mákra annyi forró vizet öntünk, hogy jól ellepje és addig hagyjuk állni, amíg el nem készítjük a tésztát és a tölteléket, majd utána leszűrjük.
A tojást először a cukorral, majd a margarinnal jól kikeverjük. A sütőporral kevert lisztet bele szitáljuk a tojásos-cukros keverékbe, majd jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.
Csatos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát pedig margarinnal kikenjük, és a tésztát úgy belenyomkodjuk, hogy pereme is legyen (kb. 3-4 cm magas), majd betesszük a hűtőbe pihenni, amíg elkészítjük a krémet.

A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot, és a vanília aromát jól összekeverjük, majd botmixerrel kicsit krémesítjük. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kevesebb adaghoz keverjük a leszűrt mákot.

Kivesszük a hűtőből a tésztát és a közepére egy evőkanál túrókrémet teszünk, majd erre rá egy evőkanál mákkrémet. Ezt addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a krémek (krémek elég folyósak, ezért maguktól szépen elfognak terülni). Egy fogvájó segítségével a torta szélétől kiindulva a közepéig (egymástól távol) csíkokat húzunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 60 percig sütjük. Mikor már megsült és langyosra hűlt, akkor kivesszük a tortaformából.

Értékeld a receptet

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére