Főoldal / Levesek / Magyaros babgulyás házi csipetkével

Magyaros babgulyás házi csipetkével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Magyaros babgulyás házi csipetkével

Magyaros babgulyás házi csipetkével

Hozzávalók:

  • 600 g sertéscomb
  • 300 g tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 g füstölt szalonna
  • 1 zöldpaprika
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyem
  • kb. 4 liter víz, só, őrölt bors, delikát
  • „Erős Pista”erős paprika

A csipetkéhez:

  • 1 tojás, pici só, rétesliszt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a füstölt szalonna zsírján lepirítjuk.

A tűzről levéve megszórjuk őrölt csemege paprikával, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst és átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk delikáttal, majd felengedjük vízzel. Beletesszük az erős paprikát, a zöldpaprikát, a sárgarépát, a petrezselymet, a babot és addig főzzük amíg a hús és a bab megpuhul.

Ekkor a tojásból, sóból és réteslisztből elkészítjük a csipetkét amit a levesbe teszünk, és néhány perc alatt a levesben puhára főzzünk.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére