Főoldal / Befőzés / Ecetes cékla

Ecetes cékla

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ecetes cékla

Ecetes cékla

Hozzávalók:

  • cékla
  • víz amennyi ellepi
  • 2-3 babérlevél
  • kb. 10 szem szemes bors
  • ízlés szerint: só, cukor, őrölt kömény, ecet
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A céklát megpucoljuk és felszeleteljük, majd egy fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel amennyi ellepi.
Hozzáadjuk a babérlevelet, a szemes borsot, és ízlés szerinti köménnyel, sóval ecettel és cukorral ízesítjük.
Megfőzzük.

Forrón üvegekbe tesszük, majd annyi levet teszünk rá a főzőlevéből amennyi ellepi, lezárjuk, fejre állítjuk, majd száraz-dunsztba tesszük.
Ha kihűltek mehetnek a kamrapolcra.

Tipp / megjegyzés:
Az ízesítésnél fontos, hogy jól érződjön az ecet és a cukor is.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


2 Hozzászólások

  1. Én a céklát héjában főzöm meg, alapos tisztítás után. Gyökerét is rajta hagyom, mert ha sérül a cékla a színéből veszít. Amikor megfőtt és kihűlt, kézzel le lehet szedni a héját. A levét külön főzöm meg és öntöm rá forrón, kétszer megismételve. majd száraz dunsztba teszem.Nagyon szép marad a színe.

    • Kedves Kati!
      Köszönjük a jó tanácsot ;-)
      Remélem lesznek sokan akik megfogadják és elkészítik majd a te bevált módszered szerint is.
      Marcsi

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére