Főoldal / Egytálételek / Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből

Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből

Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 30 dkg darált hús vegyesen (marha és sertés)
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chili 
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 tk csípős paprikakrém
  • köménymag
  • kakukk fű 
  • oregano
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • vaj
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A megmosott káposztaleveleket kettévágom, és néhány percre forró vízbe dobom, melybe sót és köménymagot szórtam.

A hagymát, a fokhagymát, a chilit, és a petrezselymet felaprítom. A paprikát és paradicsomot feldarabolom. A sajtot lereszelem.

Egy serpenyőben a hagymát olívaolajon megpirítom, rádobom a fokhagymát, chili paprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.

A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, és előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, és beleteszem az összevágott petrezselymet, a paprika krémet, majd megszórom a fűszerekkel és összekeverem.

Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta levelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek rá paprikát és paradicsomot, majd kelkáposztalevelekkel borítom. Meglocsolom tejföllel, és szórok rá bőven sajtot.

Előmelegített sütőben, 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.

Tipp / megjegyzés:
Szeretem a rakott ételeket, finomak, kiadósak, és viszonylag egyszerű az elkészítésük. A munka zömét a sütő végzi.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére