Húsvéti oroszkrémtorta
Hozzávalók:
Krémhez és a töltelékhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, és jól kidolgozzuk.
A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan bele keverjük.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a piskóta masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amikor kihűlt, 3 lapba elvágjuk.
A töltelékhez a mazsolát, a cukrozott citrushéjakat és a cseresznyét apróra vágjuk és rumba beáztatjuk.
A vaníliakrémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, a citromhéjjal és vaníliarúd kikapart belsejével.
A zselatint 1 dl vízbe beáztatjuk.
A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, 1 dl tejjel, a pudingporral, és hozzászűrjük a vaníliás tejet.
Vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a megpuhult zselatint, majd olvadásig kevergetjük és hagyjuk kihűlni. A 4 dl tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt krémhez keverjük.
Betöltjük a lapokat.
Az alsó lapra a krém 1/3 része kerül, majd megszórjuk a gyümölcsök felével, és rátesszük a 2. lapot. Ezt a lapot is megkenjük a krémmel,a maradék gyümölcs kerül rá és befedjük a 3. lappal. A tortát kívülről is bevonjuk krémmel.
Hűtőbe tesszük kb.12 órára.
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
Feléből habrózsát nyomunk a tortára,a másik részéből a torta oldalát és tetejét vonjuk be.
Pirított mandulaforgáccsal, csokinyuszival, és színes zselécukorral díszítjük.