Főoldal / Szárnyas Ételek / Mustáros csirkefalatkák zöldborsóval

Mustáros csirkefalatkák zöldborsóval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Mustáros csirkefalatkák zöldborsóval

Mustáros csirkefalatkak zöldborsóval

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecomb filé
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. vaj
  • 3 ek. olívaolaj
  • 5 szál újhagyma fehér része
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 dl húsalaplé
  • 2 ek. mézes mustár
  • 60 dkg frissen kifejtett borsó
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek. krémsajt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár).

Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy mélyebb serpenyőben, és a húsokat lepirítjuk rajta. Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékon kevés olaj hozzáadásával megfonnyasztjuk az újhagyma darabokat.

Felöntjük a borral és a húsalaplével, majd hozzákeverjük a mustárt és kevés vizet. Összeforraljuk, majd a borsót is hozzáadjuk.
A húsokat is visszarakjuk a serpenyőbe, és együtt puhára főzzük lefedve, lassú lángon. Ha a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a krémsajtot. A petrezselyemmel megszórjuk, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.

Ízlés szerint rizs vagy burgonya körettel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére